A SZAKRENDELÉS ORVOSAI

Betöltés alatt...

  Nephrológia

  A nephrológia a belgyógyászat egyik speciális területe mely az úgynevezett belgyógyászati vesebetegségekkel foglalkozik, szemben az urológiával, mely a vizelet kiválasztó rendszer szerkezeti elváltozásait, betegségeit (daganatok, vesekőbetegség, gyulladások) vizsgálja.

  Kérjen időpontot!

    A bal oldalt elhelyezkedő "Szakrendelés orvosai" listából válasszon orvost, regisztráljon vagy jelentkezzen be a rendszerbe és foglaljon időpontot!


  Miből áll a nephrológiai vizsgálat?

  Első alkalommal megtörténik a kórelőzmény felvétele, teljes körű fizikális vizsgálat, vérnyomás -, pulzus-, testsúlymérés, gyógyszerelés egyeztetése. Laboratóriumi vizsgálat (vér - és vizeletvizsgálat) ill. hasi ultrahang vizsgálat, mely a vesék szerkezetéről ad információt alapvetően szükségesek a diagnózis felállításához. Ezek ismeretében válhat szükségessé speciális vizsgálatok elvégzése, pl. a vese erek Doppler ultrahang vizsgálata. 

  Miben segíthetünk?

  • véletlenszerűen (pl. jogosítvány hosszabbítás), vagy szűrővizsgálat kapcsán kiderült fehérje - és/vagy vérvizelés kivizsgálása.
  • már veseérintettséggel vagy veseelégtelenséggel járó magas vérnyomás betegség vagy cukorbetegség gyógyszeres és diétás kezelése.
  • örökletes vesebetegségek (pl. polycystás vesebetegség) szűrése, gondozása.
  • előrehaladott idült veseelégtelenség gyógyszeres és diétás kezelése melynek célja a betegség progressziójának lassítása, szükség szerint felkészítés a vesepótló kezelésre.
  • visszatérő húgyúti fertőzések kezelése.
  Hívjon minket telefonon: +36 70 940 0099