A SZAKRENDELÉS ORVOSAI

Betöltés alatt...

  Reumatológia

  A leggyakoribb mozgásszervi betegségek (ízületi kopás, kopásos gerincbetegségek, inak íntapadások, lágyrészek betegségei valamint a csontokat érintő osteoporosis ) előbb-utóbb mindenkinél vagy minden családban előfordulnak. Gyakoriságuknál  fogva népbetegségnek számítanak.

  A magyar populáció több mint 1%-a gyulladásos ízületi betegségben (RA, bizonyos autoimmun betegségek, köszvény) szenved, mely részben az életminőséget rontja részben szívérrendszeri szövődményei miatt a várható élettartamot tíz évvel csökkentheti.  A népesség 20-30%-a kopásos ízületi betegségben, osteoporosisban, lágyrész elváltozásban szenved, mely részben szintén az életminőséget rontja részben az osteoporosis következtében bekövetkező combnyaktörések miatt halálozással is járhat. 

  Kérjen időpontot!

    A bal oldalt elhelyezkedő "Szakrendelés orvosai" listából válasszon orvost, regisztráljon vagy jelentkezzen be a rendszerbe és foglaljon időpontot!


  Szakorvosaink által kezelt betegségek és tüneteik:

  • a kopásos ízületi betegségek közül a kéz, láb kisízületi betegségeivel a csukló, könyök, váll valamint a boka, térd és csípők fájdalmas duzzanatával, mozgáskorlátozottságával ezek diagnózisával és terápiájával.
  • a kopásos gerincbetegségek, mint porckorong kopás, porckorong sérv, kisízületi kopás különböző lokalizációban (nyak, hát, lumbális gerinc, keresztcsonti) lévő diagnózisával és gyógyszeres, lokális injekciós kezelésével. 
  • a csontanyagcsere betegségek közül a leggyakoribb osteoporosis mellett csontlágyulással, mellékpajzsmirigy túlműködéssel stb. ezek modern diagnózisával és terápiájával.
  • a gyulladásos ízületi betegségek közül a köszvény, a sokízületi gyulladás, egyéb autoimmun kórképek, valamint a gyulladásos gerincbetegségek  diagnózisával és modern terápiájával. 
  Hívjon minket telefonon: +36 70 940 0099