Dr. Vándor László

Személyes adatok

Név:Dr. Vándor László
Születési hely, idő:Budapest, 1959. március 4.
Munkahely:Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érsebészeti Klinika

Tanulmányok

1979 – 1984.​

Semmelweis Orvostudományi Egyetem
Általános Orvostudományi Kar

Szakvizsgák

1991.belgyógyászat
1993.kardiológia

Klinikai tevékenység

Az egyetem elvégzése után egy évet dolgoztam anaesthesiológusként a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikán, majd az Országos Kardiológiai Intézet Kardiológiai Osztályára kerültem.

Ott az első hét év alatt gyakorlatot szereztem a belgyógyászati (közben egy év szakmai gyakorlatot töltöttem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján), valamint a kardiológiai betegségek diagnosztikája és kezelése területén. A belgyógyászati, majd a kardiológiai szakvizsga megszerzése után 1995-ben vezetői megbízatást kaptam, 2004-ig vezettem a Kardiológiai Osztály Intenzív Therápiás Részlegét. 2000-től osztályvezető helyettesként vezettem a Kardiológiai Sürgősségi Szintet is.

A ’90-es évektől kezdtem szívkatéterezéssel is foglalkozni. Napjainkig több, mint 7000 invazív diagnosztikus beavatkozást és kb. 3500 coronaria és vascularis interventiot végeztem, jelenleg évente > 200 coronaria interventiot. 2010-ben sikeres „expert” szintű coronaria interventios vizsgát tettem.

A kardiológiai intenzív therápia és a kardiológiai intervenciós gyakorlat mellett további fő klinikai érdeklődési területem és tevékenységem a krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek ellátása lett, 1993. óta szakorvosként veszek részt a szívelégtelen fekvő- és járó betegek speciális ellátásában, 2000-2004. között (az Országos Kardiológiai Intézetben végzett munkám végéig) tagja voltam a Magyar Szívtranszplantációs Bizottságnak.

2005. óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozom, 2005-től 2014-ig a Kardiológiai és Angiológiai Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa voltam, azóta járóbetegeket látok el a kórház szakrendelőjében.

2010. óta dolgozom a Semmelweis Egyetem  Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, klinikai főorvosként a járóbeteg ellátásban veszek rész és a Szívkatéteres Laboratóriumban látok el elektív és acut coronaria intervenciós feladatokat.

Külföldi tanulmányút

  • 1994. okt-dec., NIH ösztöndíjjal tanulmányút az USA-ban: St.Louis University, St.Louis, Illinois. Tanulmányozott terület: „Heart Failure and Heart Transplant Center” működése, végstádiumú szívelégtelenség gyógyszeres kezelése, echo-vezérelt szívizombiopszia technikája.
  • 2004. október, tanulmányút az USA-ban: Cooper University Hospital, Camden, New Jersey. Tanulmányozott terület: Szívkatéteres laboratórium működése, coronaria interventios technikák a gyakorlatban.
  • 2009. szeptember-október tanulmányút az USA-ban: Cooper University Hospital, Camden, New Jersey. Tanulmányozott terület: Szívkatéteres laboratórium működése, coronaria interventios technikák a gyakorlatban. A tanulmányút részeként több előadást tartottam a Robert Wood Johnson Medical School-ban.

Társasági, bizottsági tagság

  • Magyar Kardiológusok Társasága
  • MKT Szívelégtelenség és Szívizombetegségek Munkacsoport
  • MKT Intervenciós Munkacsoport
  • MKT Intenzív és Resuscitatios Munkacsoport

Publikációk

Betöltés alatt...
Hívjon minket telefonon: +36 70 940 0099