BEJELENTKEZÉS

Online időpontkéréshez kérjük regisztráljon, vagy ha már felhasználónk jelentkezzen be rendszerünkbe. Keressen minket bizalommal!

A SZAKRENDELÉS ORVOSAI

Betöltés alatt...

  SZAKRENDELÉSEK

  Máhli Zsuzsanna

  2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, gyógytornász szakon. Diplomamunkám témája egy speciális kezelés volt, melyet féloldali bénult betegek felső végtagi funkciójának javítására fejlesztettek ki Amerikában. A terápiáról szakmai cikket jelentetett meg a Magyar Gyógytornászok Társasága. 

  Munkámat az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezdtem, koponya- és agysérült betegek rehabilitációjával. Ekkor figyeltem fel két, a gyógytornához szorosan kötődő társszakmára: az ergoterápiára és a neuropszichológiára. Ennek fényében tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia szakán folytattam. Ezt követően 2014-ben elvégeztem a Semmelweis Egyetem Fizioterápia Mesterképzését.

  Elsősorban a neurológiai fizioterápia a szakterületem, azon belül is a stroke betegek rehabilitációja. Több, ehhez a témához kapcsolódó nemzetközi és hazai tanfolyamot elvégeztem (Bobath, PNF, CIMT). Dolgoztam a Szent Imre Kórház Neurorehabilitációs osztályán ergoterapeutaként, majd 2017-18-ban a várpalotai Szent Donát Kórház vezető gyógytornászaként. Itt lehetőségem nyílt az obezitológiai rehabilitációban is tapasztalatot szerezni. Ezen kívül 7 évet dolgoztam házi betegápolásban, ahol ortopédiai (csípőprotézis, térdprotézis beültetése, gerincműtétek stb.), traumatológiai műtéteket (rotátor köpeny sérülés, felkartörés stb.)  követő rehabilitáció volt a feladatom, illetve reumatológiai kórképek kezelését is végeztem.

  2009 óta tanítom a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának magyar és külföldi alap- és mesterképzésen tanuló gyógytornász hallgatóit a fizioterápia alapjaira és a neurológiai fizioterápia speciális szempontjaira, kezelési lehetőségeire.

  Szakmai adatok

  Tanulmányok:
  2013-14 Semmelweis Egyetem-Egészségtudományi Kar – Fizioterápia MSc képzés
  2009- 2011 Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológia szak , BA képzés
  2002-2004 – Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar – Gyógytornász szak BSc képzés
   
  Továbbképzések:
  2018 Szegentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc- medence komplex rehabilitációjában (A lumbális gerinc-problémák megelőzésének és kezelésének motoros kontroll felőli megközelítése
  2018 Dynamic Tape – Bevezetés a Dynamic Taping Módszertanába
  2017-18 The assessement and treatment of adults with neurological conditions – The Bobath Concept – Nemzetközi Bobath Alaptanfolyam (folyamatban, a vizsga 2018.január 22-én esedékes)
  2017 Neurodinamika – A perifériás neurogén fájdalom szindrómák vizsgálata, kezelése és tape-elése
  2013 Proprioceptive Neuromuscular Facilitation III, haladó kurzus
  2012 Proprioceptive Neuromuscular Facilitation I. II. alapkurzus
  2012 A tánc alkalmazási lehetőségei a rehabilitációban
  2009 Constraint – Induced Movement Therapy Program for Health Professionals (University of Alabama at Birmingham/ USA)
  2008 Fizioterápiás módszerek a rehabilitációban – fókuszban az elektrostimuláció (ORFMMT Vándorgyűlés, Budapest, OORI)
  2006 Exploration of Material Characteristics – Alacsony hőre lágyuló sínek (LBT. Kft. Budapest)
  Szakmai publikációk:
  Bolla Szabolcs Zoltánné Máhli Zsuzsanna: Taub terápia. A módszer helyzete napjainkban: az aktuális protokoll áttekintése. Fizioterápia, 2011 (XX. évf.) 1. szám 17-18 o.
  Bolla Szabolcs Zoltánné Máhli Zsuzsanna, dr. Mogánné Tölgyes Szilvia: A terápiás gyurma alkalmazási lehetőségei a rehabilitációban. ORFMMT Vándorgyűlés, Poszter – 2009. OORI Kiadvány
  Kováts Zs., Tölgyesy Sz., Máhli Zs.,Mészáros E., Szabó J.,Tas A. : Jó étvágyat! Háztartási tréning az ergoterápiában. 2007, ORFMMT XXVI. Vándorgyűlés, poszter.
  Máhli Zsuzsanna: Alternatív módszer a felső végtag mozgásfejlesztésére hemiparetikus betegeknél. Mozgásterápia, 2006 (XV. évf.) 2. szám 35-38. o.
   
  Egyéb publikációk:
  2007 – Műtét után jobb ízű az étel. Fogásjavító műtétek – Közelkép Hírügynökség
  2007 – Kiállítások az OORI-ban- Közelkép Hírügynökség
  2006 – Mozog a konyhám! Egyedülálló berendezés az OORI-ban – Közelkép Hírügynökség
   
  Szakmai tagságok:
  Magyar Gyógyornászok Társasága
  Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága

  Publikációk

  Betöltés alatt...