A SZAKRENDELÉS ORVOSAI

Betöltés alatt...

  Aneszteziológia

  A műtétre kerülő beteg több lépést követően jut abba az állapotba, amikor a műtét elvégezhető.

  Elsőként az operáló szakma képviselője - sebész, nőgyógyász, urológus stb. - javasolja a betegség műtéti megoldását. A beteg ebbe beleegyezését adja. Ekkor kezdődik a kivizsgálás folyamata. Általában elmondható, hogy minden egyes műtéttípushoz speciális vizsgálatokat kell elvégezni. 

  A tervezett műtéti időpont előtt 1-2 héttel ajánlott az altatóorvossal való találkozás, melynek helye az Aneszteziológiai Ambulancia

  Az aneszteziológiai vizit célja, hogy  a műtétre való előkészítés - egyes ritka eseteket, súlyosabb kísérő betegségeket kivéve - már az intézetbe való befekvést megelőzően megtörténjen. Ez főleg a beteg biztonságát szolgálja, de a kórházi tartózkodás idejét is lerövidíti.

  Az altatóorvos speciális kérdéseket tesz fel:

  • korábbi műtétekre, esetleg felmerülő problémákra a műtét, az altatás, az érzéstelenítés alatt
  • megelőző ill. fennálló betegségekre, gyógyszerszedésre,
  • amennyiben a beteg rendelkezik korábbi orvosi dokumentációval, zárójelentéssel, azt áttekinti.

  Az adatok rögzítése után megtörténik a beteg általános belgyógyászati vizsgálata.

  Ezek alapján dönthető el, hogy milyen további vizsgálatokra van szükség a műtétet megelőzően. Értékeljük az eddig elkészült vizsgálati leleteket, szakorvosi véleményeket. Megbeszéljük, hogy esetleges eddigi gyógyszereit szedje-e a műtét előtt, szükséges-e változtatás vagy kiegészítés. Eldöntjük, hogy mikor és milyen módon altatható ill. érzésteleníthető betegünk.

  Az emberek többsége fél az altatástól, érzéstelenítéstől, de a fájdalomtól is. Ez a szorongás természetes. Oldása nemcsak a betegnek, de a kezelő személyzetnek is érdeke. Az aneszteziológiai ambulancián ezért részletes tájékoztatást adunk a műtéti érzéstelenítésről, válaszolunk minden kérdésére, hogy a műtét előtti feszültségét minél teljesebben oldjuk.

  A vizit végén  a beteg írásos beleegyezését adja a választott aneszteziológiai tevékenységbe is. 

  Hívjon minket telefonon: +36 70 940 0099