BEJELENTKEZÉS

Online időpontkéréshez kérjük regisztráljon, vagy ha már felhasználónk jelentkezzen be rendszerünkbe. Keressen minket bizalommal!

A SZAKRENDELÉS ORVOSAI

Betöltés alatt...

  SZAKRENDELÉSEK

  Neurológia

  A neurológia, magyarul az ideggyógyászat a központi és perifériás (környéki) idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozó szakterület. A leggyakoribb panaszok közé a fej- és derékfájás illetve más fájdalomszindrómák, a szédülés, zsibbadások, bénulások, gyengeségérzés, érzékelési (látás, hallás, tapintás, ízlelés) és mozgászavarok (ismétlődő, akarattól független stb), eszméletvesztések, az emlékezet- és gondolkodászavarok tartoznak.​

  Kérjen időpontot!

    A bal oldalt elhelyezkedő "Szakrendelés orvosai" listából válasszon orvost, regisztráljon vagy jelentkezzen be a rendszerbe és foglaljon időpontot!


  Neurológia / ideggyógyászat/  körébe tartozó panaszok:

  • hirtelen, vagy fokozatosan kialakuló ügyetlenség, erőtlenség / bénulás/ , valamely végtagban
  • beszéd nehezítettsége / a szavak megformálásában illetve kimondásában/ , esetleg nyelészavar
  • kettőslátás, homályos látás
  • valamely végtag- testrész zsibbadása , fonákérzése
  • hirtelen, heves, vagy lassan fokozódó , vagy ismétlődő fejfájás
  • tartós , mozgásban korlátozó, pl. lábba kisugárzó derék, - nyak -, hátfájdalom
  • mozgás meglassulása, kézremegés
  • eszméletvesztés
  • Ismétlődő,  forgó jellegű szédülés , járásbizonytalanság
  • fokozódó memóriazavar, feledékenység esetleg fenti panaszok valamelyikével kísérten. 

  A  részletes kórtörténet felvételét, fizikális vizsgálatot követően a neurológus eldönti, hogy milyen további vizsgálatokra van szükség a pontos diagnózis felállításához, mert a kezelés ennek birtokában kezdhető el.  Sokszor egy-egy fenti panasz hátterében nem igazolható szervi idegrendszeri ok, ilyenkor  psychologus illetve psychiater felkeresése ajánlott.

  Hirtelen kezdődő féloldali bénulással, beszédzavarral jár az agyi vérkeringési zavar / stroke/ mely népbetegségnek tekinthető. Megelőzése ill. a már stroke-n átesett betegek gondozása elengedhetetlen feladat. A rendelésen lehetőség van a stroke rizikófaktorok szűrésére , életmódbeli tanácsadásra és a szükséges kivizsgálás- kezelés elindítására. A már stroke-n átesett betegeknél pedig a stroke  ismétlődésének megakadályozása a cél a legmegfelelőbb kezelés kialakításával.

  A rendelésen a nyaki nagyerek ultrahang vizsgálatára is van lehetőséga vizsgálatot végző neurológus által.  

  A megállapított diagnózis alapján lehetőség van  pl  a Parkinson kórban, sclerosis multiplexben szenvedő betegek gondozására, követésére.